حکم شرعی تعویض فرش‌های کهنه مسجد  با فرش نو

یکی از زیبایی‌ها و نکات مهمی که باعث جذابیت فضای مسجد می‌شود، فرش‌های آن است. فرش‌های یکدست و مشابه، با طرح‌های زیبا و چشم‌نواز که محیط مسجد را خواستنی‌تر کرده و حس و حال بهتری به نمازگزاران می‌دهد.

اما در بسیاری از مساجد کشور، شاهد فرش‌های کهنه، پاره و قدیمی هستیم که اصلاً برای مسجد مناسب نیستند و لازم است تبدیل به احسن بشوند. فرش‌هایی که مردم، وقف مسجد کرده‌اند و یا بودجه تهیه فرش برای مسجد از مردم دریافت شده است.

طرح تعویض فرش‌های کهنه مسجد با سجاده فرش نو

یکی از طرح‌های شرکت محراب نقش کاشان که بسیار از آن استقبال شده و مساجد بسیاری با استفاده از این طرح صاحب سجاده فرش‌های نو و زیبا شده‌اند، طرح تعویض فرش‌های کهنه مسجد با سجاده فرش نو است.

اگر شما متولی مسجد و یا جزء هیئت امنای آن هستید، می‌توانید فرش‌های کهنه و دست دوم مسجد را به شرکت محراب نقش تحویل بدهید، به جای آن سجاده فرش نو بگیرید و مابه‌التفاوت مبلغ سجاده فرش را پرداخت کنید.

حکم فروش فرش مسجد و تعویض فرش‌های کهنه مسجد با سجاده فرش نو چیست؟

بسیاری از متولیان مساجد سؤالشان این است: این فرش‌ها وقف مسجد هستند یا فقط برای استفاده در مسجد خریداری شده‌اند، حکم فروش فرش مسجد یا تعویض آن‌ها چگونه است؟

به همین دلیل حکم شرعی این اقدام را از چند تن از مراجع پرسیده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

سؤال: فرش‌های برخی از مساجد کهنه شده و در شأن مساجد نیست یا برخی فرش‌ها عتیقه و باارزش است. آیا می‌توان آن‌ها را فروخت و تبدیل به احسن کرد؟ چون نه می‌توان فرش‌ها را جمع کرده و استفاده نکرد و نه می‌توان به خاطر وضعیت نامناسب آن به مساجد دیگر داد.

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: اگر استفاده از آن در همان مسجد به‌هیچ‌وجه امکان ندارد، در مسجد دیگر بهره‌برداری شود. و اگر آن هم امکان ندارد، در مصالح عامه از آن استفاده نمایند و اگر بهره برداری از آن ممکن نیست مگر به فروش آن می توانند بفروشند و پول آن را به همان نحو و ترتیب که گفته شد، مصرف کنند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی: در فرض سؤال، تبدیل آنها با رعایت دقت و احتیاط مانعی ندارد.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: فرش‌های کهنه اگر به قدری کهنه است که بودن آن در مسجد اسباب وهن است، فروش و تبدیل آن اشکال ندارد و فرشهای عتیقه باید بماند و از آن استفاده شود مگر این‌که به قدری کهنه شده باشد که بودنش در مسجد موجب وهن باشد و مجرد عتیقه بودن مجوز فروش نیست.

 حضرت آیت الله سیستانی: متولی اموال مسجد در صورت لزوم می تواند آنها را تبدیل کند.

 حضرت آیت الله سبحانی: فرشهای کهنه قابل تبدیل است ولی فرشهای عتیقه باید محفوظ بماند.

 حضرت آیت الله نوری همدانی: در فرض سؤال، اشکال ندارد.

محراب نقش، فرش های کهنه و دست دوم مسجد شما را تحویل گرفته و مسجدتان را با سجاده فرش نو مفروش می کند.

شما می توانید به راحتی در این طرح جایگزینی فرش سجاده ای دست دوم با نو شرکت کنید و از مزایای آن بهره مند شوید.

 ۰۳۱۵۴۷۵۱۳۶۵

mehrabnaghshkashan[at]gmail.com